RCCOLA

Gazmend Freitag, mjeshtri i portreteve

Prof. Izri Rexha - Piktori Gazmend Freitag është një mjeshtër profesional i portreteve të cilat në imtësi shumë të vogla përputhen thuajse tërësisht me origjinalin. Një të diele pasdite vizitova atelienë...

Gazmend Freitag – Art në shina

Piktori Gazmend Freitag ka kënaqësinë të jetë pjesë e jetës publike në qytetin e Linzit dhe kultivon bashkëveprimin me artistët tjerë dhe publikun. Kështu që ështe e natyrshme për te...

Gazmend Freitag me portret për aktorin Çun Lajçi

Piktori i njohur shqiptar Gazmend Freitag vazhdon të shpreh ndjesinë shpirtërore të autorit ambicioz. Emri i tij ka mbi një dekadë që udhëton nëpër botë nëpërmjet tablosh befasues, ku problemet e...

Gazmend Freitag për të bukurën

Gazmend Freitag: Autoportret, 2014 Asie Duka Qëllimi i këtij „djaloshi“, i të gjithë aktivitetit të tij, tek e mira morale, joshet nga pikëpamja e vet e brendshme, ky është qëllimi përfundimtar i...

Musa Jupolli për Gazmend Freitag

Ky portret i një stili krejtësisht tjetër, portret i një drejtimi midis portretit klasik, karikaturës dhe apstraksionit portretor, një mishërim i ngjyrës, vijëzimit, dritës, hijes, buzëqeshjes dhe seriozitetit, vargut dhe...

Gazmend Freitag dhe Nadége e re

Çfarë ndodh kur një artist takon muzën e tij? I frymëzuar nga natyra e saj, ai pikturon si i obsesionuar ditë e natë, duke krijuar në imazhin e saj interpretime...

Nëntori i dytë nga Gazmend Freitag

Gazmendi Freitag (49) ka zbuluar në vete një vokacion të fuqishëm për artin figurativ: Talentin e tij e përdorë shumëllojshmërisht në teknika të ndryshme si grafikë, pikturë me vaj, vizatime...

Gazmend Freitag, ai ka lindur krijues!

Nga Remzije Zekolli - Analistë, kritikë, portale në gjuhën shqipe dhe në gjuhë të huaja, shpeshherë në analiza dhe kritika arti, janë shprehur se piktori shqiptar nga Kosova, Gazmend Freitag...

Nëna Terezë nga Gazmend Freitag

Piktori i madh shqiptar me famë botërore Gazmend Freitag, në mesin e shumë portreteve të realizuara në opusin e tij krijues, një vend të merituar e të rëndësishëm e zë...

Baresha nga Gazmend Freitag

Gazmend Freitag është një artist që njeh sekretet e figurave dhe i përdor për të prodhuar vepra të fakturave të larta. Në pikturë, në veçanti me portrete arrin të përcjellë...

Gazmend Freitag, ekspozon në Vjenë dhe Biennalen Verona

Franz Pfeiffer: “Hera e parë që mysafirë kemi artistë shqiptarë. Jemi në vazhdimësinë e marrëdhënieve të ngushta mes dy popujve tanë. Horizonte të reja në gjithësinë e artit". Piktori ynë z.Gazmend...

Gazmend Freitag ekspozon në Vjenë

“Në hapësirën e veçantë për vepra arti “Der Kunstraum” në qendër të Vjenës u hap ekspozita... motivet artistike të piktorit janë bukuria e femrës, peizazhet nga natyra, e veçanërisht Prizreni...

I madhi portretizon të mëdhenjtë

Krijuesit me veprat e tyre artistike i ringjallin dhe kujtojnë figurat e ndryshme kombëtare të cilat kanë lënë gjurmë kombëtare në lemit e caktuara. Piktori i madh shqiptar Gazmend Freitag...