Gazmend Freitag dhe Nadége e re

Çfarë ndodh kur një artist takon muzën e tij? I frymëzuar nga natyra e saj, ai pikturon si i obsesionuar ditë e natë, duke krijuar në imazhin e saj interpretime historike („Baresha“) si dhe një shumëllojshmëri të portreteve.

Një vend të veçantë në këtë panteon të muzës së tij merr piktura e Nadéges së re, e pikturuar në stilin e mjeshtërve të vjetër. Portreti i përshkruar me vaj dhe tush në kanavacë paraqet Nadégen e re 18 vjecare në fazën e pjekurisë së saj femërore, në prag midis vajzës dhe gruas me cfarë ajo rrezaton një cilësi ëndëruese dhe erotike. Prekëse është edhe pasiguria e saj e shprehur me një kuriozitet me të cilin ajo vështron në të ardhmen akoma të pasigurtë dhe njëkohësisht shumëpremtuese. (MG)

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS