Baresha nga Gazmend Freitag

Gazmend Freitag është një artist që njeh sekretet e figurave dhe i përdor për të prodhuar vepra të fakturave të larta. Në pikturë, në veçanti me portrete arrin të përcjellë emocione tërhequr nga vëzhgimi nga ajo që e rrethon, duke hapur dimensione të reja stilistike.

Figuracioni i piktorit Gazmend Freitag jetë e kuptueshme si një shfryrje e talentit të tij dhe krijimtarisë së tij. Në fakt artisti paraqet mbi pikturë ripunimet e tija nga realja, duke vënë në dukje me theks të veçantë në fytyrat e portreteve.

Sintaza e tij kompozicionale ndjek diktatet e mësimit të mënyrës dhe plotësohet me konsiderata të përshtatshme të cilat theksojnë romantikën./rajonipress/

Kritikë arti nga: Caterina Randazzo. Nga italishtja në shqip: Leonora Buçinca

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS