Hidromorava

Vogëlima gacash nga libri “Kanuni poetik”

/ 1 minutë lexim

Poezi nga Atdhe Geci


Me këngë për Kosovën
Unë i flas kohës sime
Mbase edhe më shumë
Mileut që sapo ka filluar

2

Prej qëmoti është e thënë
liria është etejë e kuqe
për ata që dinë të punojnë
dhe që i bien bukur kitarës

3

Çamëri, jepja dorën Prometheut tënd
palave të flamurit dhe të fustanellës,
mblidhu shesheve si në kohërat epike
le të zemërohen retë, deti dhe Greqia!..

4

Mobi Casa

Heshtje, sikur kur bie shi
Heshtje, sikur kur bie borë
Qan Çamëria për Pavarësi
Qan atdheu për Çamërinë!…

5

Nga rrjedh uji, nga rrjedh Thiami
gjallë për varri lidhur është çami
s´na mund greku dhe as Gërqia
Shqipëri shqiptare është Çamëria!…

6

Jam i ngrënë nga fati vendit tim
i ngrënë nga plagët e mërgimit
lotët e fshehur po më gërryejnë
toka e huaj po më ha egërsisht!…
7

Më shumë s´e 100 shekuj
unë shkruaj dhe rishkruaj
kohën time të pashkruar
epokat e mia nëpër kohë

Atdhe Geci – Vogëlima gacash nga libri “Kanuni poetik”