UBT

Pensionohet Adem Mehmeti, punëtor ndihmës e shumëvjeçar në Shkollën fillore “Esat Berisha”

/ 4 minuta lexim

Gjilan – Adem Mehmetit për punën e tij shumëvjeçar i është organizuar një koktej rasti ku edhe ju nda mirënjohje nga drejtori i shkollës Nehat Shabani dhe një orë dore nga kolektivi i shkollës në shenjë përkujtimi për punën e bërë, ditëlindjen dhe pensionimin e punëtorit ndihmës e të zellshëm Adem Mehmeti.

Adem Mehmeti që nga fillimi e gjer më sot, punoi dhe veproi në rrethana edhe situata të vështira ndër vite edhe pa para, por punës së tij për mirëmbajtjen e shkollës kurse nuk iu nda, por gjithnjë me përkushtim dhe pa përtesë mirëmbajti shkollën dhe ambientin e shkollës duke i dhënë gjithnjë pamje të bukur në çdo kohë.

Ademi, ishte dhe mbetet punëtor i dalluar, i cili me përgjegjësi dhe urtësi dhe sjellje e tij të veçanta e kreu detyrën e tij në mirëmbajtjen e ambientit të kësaj shkolle e cila në vazhdimësi shkëlqeu dhe ndryshoi pamjen nga dora dhe puna e tij e pa lodhur.

Ademi gjithnjë ishte në krye të detyrës së tij, pa fjalë, por me punën e tij respekt fitoi nga drejtoria, nxënësit, arsimtarët, prindërit etj, prandaj asnjëherë nuk përtoj që këtë vatër të diturisë ta mirëmbaj dhe nxënësve dhe mësuesve kushte të u krijoi për mësim dhe edukim.

Hidromorava

Ademi, pos punës së tij u dallua për mirësjellje si me nxënës mesimedhenes, prindër etj e me këtë pune respekt fitoi nga të gjithë ndër breza, por edhe vetën e nderoi me urtësi e me angazhim dhe i ndihmoi në çdo kohë si nxënësit, arsimtarët dhe ishte një krah i të gjithëve, në çdo kohë si për rend, qetësi dhe pastërti, prandaj edhe drejtoria, nxënësit, arsimtarët e shumtë si dhe prindërit i janë mirënjohës për punën e tij të pa lodhur dhe gjithnjë u nderua, u respektua për gjitha këto të mira që i vuri në rend në vend në këtë shkollë.

Ademi, ishte i pa lodhur dhe do mbahet mend për gjithnjë vetëm për të mirat që ia solli shkollës ku ndër vite punoi, Ademi spontanisht sikur e dinte se njeriun puna e nderon e zbukuron e respekton dhe e ngritë në piedestal e këto veti ky punëtor i zellshëm i posedoi dhe i fitoi me urtësi, mirësi dhe me punën e tij mbetet shembull për të tjerë se pa pastërti në shkolla nuk ka as shëndet as qetësi, as suksese të dëshiruar,sepse pastërtia, ambienti i pastër krijon edhe disponim, motivim dhe stimulim për nxënësit dhe mësim dhënësit për të nxënë edukim edhe dituri në qetësi pa u kompleksu për kushtet e këtë ambient ky punëtor pa përtesë, ua krijoi gjithnjë, pa dalim stine kohe nxënësve dhe punëtorëve të shkollës që të ndihen gjithnjë shumë komod në kushte dhe rrethana të mira e jo të mira ndër vite dhe do mbahet mend ndër breza e ndër vite sepse gjurmët e punës së tij mbesin aty përgjithnjë.

Në këtë rast drejtoria dhe kolektivi i shkollës, Ademit i ndanë mirënjohje dhe në shenjë përkushtimi në mënyrë simbolike edhe një orë dore iu dhurua duke i dëshiruar dhe uruar ditëlindjen, pensionimin e tij të merituar, me dëshirë të ketë shëndet dhe të gëzon pensionimin e tij në qetësi në vazhdimësi./rajonipress/