Natë kobi ajo ditë

Poezi nga Ruzhdi Kqiku

Muaj rilindjesh
pranverë
shekulli
njëzet

Hije eklipsi
mbi Kosovë
se një yll ra
nga gjithësia

E që më pastaj
t’u ndizeshin
e të flakëronin
qindra e mija

Natë kobi ajo ditë
se dora tinëzare
goditi mbrapa
pa besisht

Dielli hana dhe yjet
ranë në pikllim
se një penë hynore
në mes u këput

Atë ditë kur
hero poeti
iku për
në amshim

Këngët e bilbilave
u shndrruan
në vajë e lulet
u veniten

Se një këngëtar
i tyre kurrë
i gjunjëzuar
ra për këtë tokë

Qielli u skuqe
e toka u përgjak
lejlekët e dallëndyshet
u shtangën në fluturim

Lumenjtë
u ndalen
e zemrat
u ngrinë

Atë ditë
dhimbëshem
gjëmuan
lugje e bregore

U sfilitën
fyet baritorë e
u stepën dhe
lisat në mal

Atë ditë kur ra
për këtë tokë
hero poeti
gjenial

Por më parë do të
shterrej një det
se sa të shuhej
një hero poet.

Ruzhdi Kqiku

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS