Jepet shfaqja teatrale “Trekëndëshi” nga nxënësit e shkollave të mesme të Vitisë

Viti – Është shfaqur sot në Shtëpinë e Kulturës “Gursel e Bajram Sylejmani” në Viti shfaqja Trekëndëshi nga nxënësit e shkollave të mesme të Vitisë.

Iniciativa për përgatitjen e kësaj shfaqje, sipas Arjeta Mehmetit njëra nga organizatoret, lindi si nevojë për funksionalizimin e trupave teatrale shkollore dhe po ashtu në muzikë, art vizuel dhe aktivitete tjera kulturore.

Ajo ka falënderuar për mbështetje të këtij projekti nga “Innovations Lab Kosova”, Drejtoria e kulturës Rinisë dhe Sporteve në Viti dhe shkollat e mesme të kësaj komune.

Kaltrina Sylejmani drejtoresh për Kulturë, Rini e Sport në Viti, ka përgëzuar organizatorët e kësaj shfaqje për punën e bërë dhe ka inkurajuar gjitha grupet e interesuara që të bashkëpunojnë ngushtë me këtë drejtori. “Ju inkurajojë që të vazhdoni të punoni si me Teatrin e Qytetit, po ashtu edhe me grupet tjera kulturore që veprojnë në komunën tonë, ngase jam shumë e interesuar që të ngjallet jeta kulturore në Viti me aktivitete nga më të ndryshmet. Andaj, ju ftoj për bashkëpunim të gjithë duke u nisur nga nxënësit që kanë talent e deri tek artdashësit të cilët kanë mbetur anash, sepse të gjithë së bashku mund të bëjmë atë më të mirën sa i përket kulturës”, u shpreh drejtoresha Sylejmani.

Pas përfundimit të shfaqjes, u zhvillua një debat ku u parashtruan edhe pyetje nga të pranishmit, për nxënësit- aktor të kësaj shfaqje. /rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS