Haliti pjesë e konferencës së “Nalas”

Kryetari i komunës së Vitisë, Sokol Haliti, bashkë me drejtorin ekzekutiv të Asociacionit të Komunave të Kosovës dhe kryetarin e komunës së Ferizajit dhe të tjerë, po marrin pjesë në konferencën ndërkombëtare të rrjetit të Asociacioneve të Autoriteteve Lokale të Evropës Juglindore (NALAS) dhe GIZ-it gjerman, e organizuar nga Fondi i Hapur Rajonal.

Në këtë konferencë po diskutohet rreth Energjisë, Transportit dhe Mbrojtjes së Klimës (ORF – ETC) dhe Modernizimi i Shërbimeve Komunale, ku përveç delegacionit kosovar janë edhe kryetar nga shumë shtete dhe udhëheqës të Nalasit.

Përndryshe, komuna e Vitisë është komuna e parë në strategjinë 2030, vendime të Nju Jorkut 2015 dhe konferencës së Bonit 2016, ku ka realizuar projekte të efiçiencës në energji dhe ambient, dhe një partneritet me Kirchain-in e Gjermanisë./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS