Filloj konsultimi publik i Projekt Planit Zhvillimor Komunal 2022-2030

Viti – Në qytetin e Vitisë është mbajtur konsultimi publik lidhur me Projekt Planin Zhvillimor Komunal (PZHK) 2022-2030 të komunës së Vitisë. Me këtë rast u bë prezantimi i këtij plani i cili përcakton drejtimet e zhvillimit të kësaj komune në të ardhmen.

Gjithashtu në këtë takim qytetarët kanë parashtruar pyetjet dhe sugjerimet e tyre lidhur me PZHK-në. Takimi është mbajtur nën organizimin e komunës së Vitisë, konkretisht të Drejtorisë për Urbanizëm, Planifikim dhe Mbrojtje të Mjedisit në bashkëpunim me Kolegjin UBT-të që janë konsulent për hartimin e këtij dokumenti.

Zv. Kryetari i komunës së Vitisë, Hasan Aliu e cilësoj këtë ditë si të veçantë. “Sot është një ditë e veçantë për qytetarët e komunës së Vitisë për shkak se është hapur shqyrtimi publik i një dokumenti që përcakton kahjet e zhvillimit të kësaj komune për të ardhmen sepse e hapëm shqyrtimin publik për një Plan Zhvillimor Komunal i cili do ti jep kahjet dhe vijat ndërtimore për 8 vitet e ardhshme” u shpreh zv. kryetari Aliu.

Ai i ftoj qytetarët dhe të gjithë të interesuarit që ti deponojnë sugjerimet dhe vërejtjet e tyre lidhur me planin në fjalë duke shtuar se do ti shikojnë të gjitha mundësitë ligjore të përfshirjes së tyre.

Kurse Bekim Azizi, kryesues i kuvendit komunal të Vitisë, njoftoj mbi procedurat draftimit të këtij dokumenti në Kuvendin komunal të Vitisë dhe në trupat e saj.

Ai tha se ky dokument përcakton kahjet e zhvillimit të kësaj komune duke ju bashkangjitur thirrjes së zv. Kryetarit dhe të tjerëve që qytetarët të jenë pjesë e shqyrtim publik.

Suzana Goranci, udhëheqëse e Divizionit të Planifikimit Hapësinor në Ministrinë e Ambientit, ka thënë se ata mirëpresim punën në hartimin e PZHK- së por shtoj se shpreson që pas finalizimit të këtij plani ai të gjej zbatim e të mos mbetet në sirtarë.

Visar Demiri, drejtor për Urbanizëm, Planifikim dhe Mbrojtje të Mjedisit në Viti ka bërë hapjen e këtij takimi duke potencuar se gjatë procesit të konsultimit publik ata mirëpresin nga qytetarët të paraqesin propozimet, vërejtjet dhe sugjerimet e tyre për hartimin e këtij dokumenti shumë të rëndësishëm.

Ai tha se pjesëmarrja e qytetarëve dhe grupeve të interesit ndikon drejtpërdrejtë në përmirësimin e jetës në vendbanimet kësaj komune.

Pas prezantimit të PZHK-së që u bë nga Kolegji UBT u hap edhe debati publik ku qytetarët kanë parashtruar pyetje dhe komentet e tyre lidhur me planin.
Përndryshe konsultimi publik i PZHK-së ka filluar sot dhe do të jetë në shqyrtim publik për 30 ditë. Ndërkaq pos takimit publik që u mbajt sot do të mbahen edhe takimet e tjera në lokalitetet e ndryshme. Dokumenti në fjalë është i publikuar në platformën e konsultimeve publike në këtë vegëz:
https://konsultimet.rks-gov.net/…/Projekt-Plani…
Ndërkaq qytetarët mund ti japin vërejtjet e tyre edhe duke i dërguar ato në email adresën: [email protected]

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS