Dy ushqime që parandalojnë sulmin në zemër dhe kancerin

Se uthulla e mollës dhe e orizit e mbrojnë organizmin nga sëmundjet e rrezikshme, janë pajtuar edhe ekspertët. Është dëshmuar se uthulla e mollës ndikon pozitivisht në shëndetin e zemrës, rregullon shtypjen e gjakut, trigliceridet e larta dhe kolesterolin.

Antioksiduesit nga uthulla e mollës e forcojnë zemrën, por edhe shkrijnë yndyrat. Ekspertët japonezë dëshmojnë se dy lloje të uthullës ndikojnë në shërimin e leukemisë dhe parandalojnë zhvillimin e qelizave malinje. Eksperimenti i bërë në minj dëshmon se uthulla e orizit me sukses parandalon zhvillimin e tumoreve.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS