Deputetja Bunjaku: Atë çka bëri Qeveria Kurti, e bëri vetëm Qeveria e Serbisë, që ndaloi pagat e punëtorëve

Gjilan – As në kohë okupimi, as në kohë të përjashtimit nga çdo institucion, as në kohën e pasluftës kur kishte kaos, as në kohën e asnjë qeverie të pasluftës, nuk u ndalën pagat, për asnjë arsye, e lëre më pse punëtorët protestuan ose bënë grevë, për paga më të dinjitetshme në kohë të inflacionit të lartë ka shkruar deputetja Valentina Bunjaku Rexhepi.

Postimi i plotë:

Atë çka bëri Qeveria Kurti, e bëri vetëm Qeveria e Serbisë, që ndaloi pagat e punëtorëve pas shpërbërjes së ish-Jugosllavisë, në rast se nuk e pranonin shtetin e Serbisë!

Njësoj sot, o e pranoni Qeverinë Kurti, o nuk merrni pagë! Nëse protestoni për rritje page, jo që nuk ka dialog social, por ka hakmarrje, ndëshkime!

Kjo Qeveri duhet të bie. Erdhi në emër të popullit dhe kur mori pushtetin “krejt dhe drejt”, u bë kundër popullit!

Erdhi me populizëm dhe doli kundër popullit! Mjerim.
E pabesueshme, e patolerueshme! Mësimdhënës, shërbyes civilë, infermierë, mjekë, bëhuni bashkë! Protestoni demokratikisht për sjelljen e Projektligjit për Pagat!

Është e drejtë e juaja protesta! Është shkelje kushtetuese veprimi i Qeverisë Kurti!

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS