Zjarret janë bërë shqetësuese, por edhe të rrezikshme për qytetarët e Vitisë

Viti – Të hënën rreth orës 12:00, në fshatin Ramjanë, Komuna e Vitisë, ndodhi një zjarr ku për pasojë u djegë një stallë, dhe me qindra ballë (duaj) të barit (sanë). Zjarri përpos stallës, djegu dhe shkatërroj gjithçka që gjendej aty brenda sajë si: Grurë, misër, ushqime të kafshëve, dhe Traktori me mjetet e tija përcjellëse bujqësore!

Edhe pse disa nga familjarët, dhe disa bashkëfshatar u munduan me gjithë forcën që të shpëtojnë diçka nga aty, por nuk patën asnjë mundësi tjetër, përpos shpëtimit të kafshëve, ishin brenda disa krerë lopësh, por ato fatmirësisht shpëtuan,pasi i larguan nga stalla.

Pronari bëri thirrje tek EVSB, dhe njoftoj për rastin, ne menjëherë njoftuam njësitin e zjarrefiksave në Viti, dhe Policin e Kosovës, ku pa humbur kohë, këto njësite dolën në vendndodhje, dhe arritën që zjarrin ta lokalizojnë.

Sipas burimeve të njësisë së zjarrefiksave, dhe PK-së, për të njëjtën kohë janë bërë thirrje për 5-6, raste të zjarreve fushore, nëpër pjesë të ndryshme të meritorit Komunal, por prioritet i është dhënë rastit në fshatin Ramjan.

EVSB, sipas pronarit Gafurr Ekrem Emërllahu, dhe disa dëshmitarëve tjerë të fshatit, thuhet se si pasoj e zjarrvënës është rryma.
EVSB, të dyshuar nuk ka,dhe shkaktar kryesorë i zjarrit, sipas dëshmitarëve dyshohet të jetë rryma elektrike!

EVSB, falënderon Njësitin e Zjarrfiksave në Viti, PK-në, dhe gjithë ata bashkë qytetarë që ndihmuan në shuarjen e zjarrit.
Po ashtu falënderojmë dhe prezencën e KFOR-it, Amerikan.
Zjarrit fatkeqësisht i ndihmoj në rritje edhe era e fortë që u krijua bash në rastin kritik!

EVSB, u bënë thirrje publike të gjithë qytetarëve të Komunës së Vitisë, që të mos bëjnë ndezjen e zjarreve fushore. Sipas ekspertëve bujqësor, ndezja e hamulloreve përveç se është e dëmshme për tokën bujqësore, ato mundë të shkaktojnë dhe rreziqe tjera për pasurinë e qytetarëve.

Kjo thirrje po bëhet tani pasi që ditëve të fundit janë shpeshtuar zjarrvënjet në territorin e Komunës së Vitisë.
Zjarret të cilat shkaktohen nga faktori njeri, të gjithë ata keqbërës të marrin dënimin e merituar sipas ligjeve në fuqi thuhet në njoftimin e Koordinatorit të EVSB-së, për Komunën e Vitisë, Imri Emërllahu./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS