VV: “Për hajër Hajredin! E ti Hashim?”

/ 1 minutë lexim

Pas dorëheqjes së zëvendëskryeministrit Hajredin Kuçi, lëvizja vetëvendosje ka organizuar një aksin simbolik përpara ndërtetsës së Qeverisë së Kosovës, në rrethojat e së cilat janë varur parullat: “Për hajër Hajredin! E ti Hashim?”.

Hajredin Kuçi ka dhënë dorëheqje nga posti i zëvendëskryeministrit dhe ministrit të Drejtësisë, tw premten pasdite, pasi që deputetët e Kuvendit të Kosovës votuan kundër heqjes së neneve 37 dhe 38 nga Kodi Penal, nene këto që cenojnë lirinë e shtypit.

RCCOLA

Edhe pse kwto nene janw votuar nga partia e tij, kryeministri Hashim Thaçi, në mbledhjen e qeverisë, të organizuar menjëherë pas seancës së Kuvendit të Kosovës, ka deklaruar se ndihet i turpëruar lidhur me miratimin e neneve të Kodit Penal që kanë të bëjnë me mediat.

Thaçi ka thënë se Kuçi e ka mbajtur fjalën që e kishte dhënë, ndërsa ka kritikuar deputetët që kanë votuar kundër Kodit Penal, ndërsa ka paralajmëruar se Qeveria do të riprocedojë Kodin penal në Kuvend. /Telegrafi/