Fundamenti

Viti 2300, Nju Jorku nën ujë

/ 1 minutë lexim

Në Brazil përfundoi me një marrëveshje takimi i liderëve botërorë mbi klimën.

Marrëveshja u cilësua një hap gjigant nga të gjithë udhëheqësit pjesëmarrës, por nga ambientalistët u cilësua një dështim pasi sipas tyre, marrëveshja nuk arriti as të riprodhojë Protokollin e Kiotos.

Por edhe sikur liderët e të gjithë botës të bien dakort tani për të reduktuar emëtimin karbonit në atmosferë e për të shmangur efektin serrë, rritja e nivelit të oqeaneve do të vazhdojë me ritme të përshpejtuara edhe për disa shekuj.

Uji Dea

Ky është përfundimi i studimit dhe përllogartjeve të një grupi shkencëtarësh amerikanë të cilët thanë se rreth vitit 2300 niveli i oqeaneve do të rritet me 4 metër si pasojë e shkrirjes së akujve në Polin e Veriut dhe atë të Jugut.

Nga kjo rritje rrezikojnë të zhduken dhjetra qytete, e ndër ta është edhe Nju Jorku.