UBT

VITA dhe Tango me shtëpi të re

/ 2 minuta lexim

Qumështi dhe Jogurti VITA, si dhe lëngjet Tango, tashmë kanë filluar të prodhohen në Fabrikën e re, të pajisur me teknologjinë më të fundit, që siguron pastërti dhe kualitet.

Fabrika, e cila gjendet në Radushë të Istogut, buzë Alpeve Shqiptare, ofron një ambient unik për prodhimin dhe përpunimin e produkteve, që burojnë nga natyra, si: qumështi dhe Jogurti VITA, si dhe lëngjet nga frutat e ndryshme, Tango.

Katër hapësirat e mbuluara të fabrikës, që shfrytëzohen për prodhim dhe deponim, janë të shpërndara në një hapësirë, tejet komode, prej 5

Duke e rritur kapacitetin prodhues në lokacionin e ri, VITA tashmë furnizohet me qumësht të freskët në baza ditore nga 200 fermerë të mëdhenj dhe 1 000 fermerë të vegjël, duke u shndërruar në burim të të ardhurave për më shumë se 1 500 familje, të zonave që merren me blegtori në gjithë Kosovën.

Nga ana tjetër, numri i punëtorëve ekzistues që punojnë në prodhimin e Tangos dhe të VITA-s, me standardet më profesionale të prodhimit, me hapjen e Fabrikës së re do të rritet nga 200 në 550.

Fundamenti

Derisa numri i përgjithshëm i punëtorëve që punojnë në kuadër të Devolli group e që për momentin është 500, me rritjen e numrit të punëtorëve përmes Qumështores do të rritet në 850.

Fabrika momentalisht ka gjashtë vija prodhuese për prodhimin e qumështit, jogurtit dhe lëngjeve. Kapacitetet maksimale prodhuese të Fabrikës janë 36 mijë litra në orë. Ndërsa, në të ardhmen, me rritjen e pritshme të nevojave të tregut, këto kapacitete pritet të shtohen.

Devolli Group në Fabrikën e re ka investuar 15 milionë euro ca.

Derisa vija e prodhimit të Jogurtit me aromë të frutave, është bashkëfinancuar pjesërisht nga Bashkimi Evropian me një shumë prej 440.000 euro ca, që tregon faktin se prodhimi dhe kualiteti i produkteve është në përputhshmëri të plotë me standarde evropiane. /Telegrafi