UBT

Vepra e Nexhat Rexhes “Bisedë me hijet” në gjuhën suedeze

/ 1 minutë lexim

Gjilan – Në këtë 100 vjetor të shtetit shqiptar, kryetari i klubit letrarë të Kamenicës ” Nositi “, Nexhat Rexha, para dashamirësve të fjalës së shkruar paraqitet me veprën “ Emra dhe Vlera”.

Për dallim nga veprat e mëparshme letrare, këtu paraqitet me recensione dhe kritika letrare të veprave të autorëve të ndryshëm, ku shumica e tyre më parë janë botuar në shtypin shqiptar.

Hidromorava

Rexha, këtë vit doli edhe me një vepër të përkthyer në gjuhën suedeze me titull “ Bisedë me hijet”, ndërsa më 2009 kishte botuar edhe një vepër në gjuhën rumune.

Gjerë më tani ka botuar 8 vepra. Është aktiv në Lidhjen e Shkrimtarëve të Kosovës, sidomos në aktivitet kulturore që zhvillohen në Anamoravë , Kamenicë dhe Gjilan./rajonipress/