Vdes ish-kryetari i Pejës, Ali Lajçi

/ 1 minutë lexim
Fundamenti

Ka vdekur ish-kryetari i Pejës Ali Lajçi. Lajmin për vdekjen e tij e kanë bërë të ditur familjarët e të ndjerit.

Në kohën e shpalljes së Pavarësisë së vendit ishte deputet nga Grupi Parlamentar i LDK-së.

Lajçi ka përfunduar gjimnazin në Pejë dhe Fakultetin Filologjik në Prishtinë.

Fundamenti

Ai ishte ish i dënuar politik nga regjimi i Serbisë.

Në vitin 1981 ai ka qenë organizator i demonstratave, arsye për të cilën është dënuar me 15 vite burg.

Që nga viti 2001 deri në vitin 2007 ai ka qenë Kryetar i Komunës së Pejës, ndërsa nga viti 2007 deri në vitin 2010 deputet i Kuvendit të Republikës së Kosovës./Telegrafi/