Varësia nga pajisjet elektronike

Psikologët ende nuk kanë marrë vendim nëse sjellja për së tepërmi ose pak e varur te përdorimi i internetit mund të diagnostikohet si çrregullim apo jo.

Megjithatë, për një gjë janë të sigurt – sa më shumë kohë kaloni duke përdorur pajisje elektronike, do të kaloni më pak kohë duke lëvizur, duke qëndruar në natyrë ose në ndërveprim me njerëzit e tjerë.

Izolimi shoqëror rrit rrezikun nga krijimi i depresionit dhe demencës, ndërsa stili i jetës duke qëndruar ulur është i lidhur me krijimin e sëmundjeve të zemrës, diabetit të tipit 2, trashjen dhe vdekjen e parakohshme.

Më shumë se tri orë të përdorimit ditor të pajisjeve elektronike rrit probabilitetin të vdisni nga cilado sëmundje kronike. Po ashtu, personat, puna e të cilave është e tipit duke qëndruar ulur duhet që gjatë kohës së lirë të inkuadrojnë ushtrimet ose lëvizjen e cilësdo formë. /Telegrafi/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS