Fundamenti

Ushqimet dhe pijet që kanë efekt mbi antidepresivët

/ 1 minutë lexim

Sot dihet se disa ushqime e rrisin ose pakësojnë efektin e barnave. Edhe barnat që kurojnë ankthin, pagjumësinë dhe depresionin kanë nevojë për kujdes.

Alkooli. Edhe me doza të vogla, alkooli rrit efektet e këtyre ilaçeve dhe si pasojë rrezikon të kemi goditje të papritura gjumi, të rrezikshme, sidomos për ata që janë në timon.

Hidromorava

Djathërat e staxhionuar. Është më mirë të zvogëlohet konsumimi i drithërave të staxhionuar, mëlçisë së viçit dhe të pulës, konservat e kriposura, verën e kuqe dhe çokollatën. Këto provokojnë shpërthime nervozizmi dhe rënie të theksuara të aftësisë së përqendrimit.

Kafeja. Nëse përdorni qetësues, është mirë që të eliminoni të gjithë ushqimet që përmbajnë kafeinë: çajin, kafenë, çokollatën apo pije të tjera që e përmbajnë atë. Kanë një efekt eksitues dhe ulin efikasitetin e ilaçit. Dhe në disa raste mund të shkaktojnë të përziera dhe të vjella. /Telegrafi/