UP-ja s’i ka tejkaluar sfidat asnjëherë

Prishtinë – Rektorit të ri të Universitetit të Prishtinës, Ibrahim Gashi, i janë dashur rreth dy muaj vetëm për identifikimin e gjendjes në UP.

Ai ka thënë se menjëherë pas kësaj ka nisur reformat. Vështirësitë dhe sfidat në UP, sipas tij, nuk janë tejkaluar asnjëherë plotësisht, që nga periudha e paraluftës, kur mësimi mbahej në objekte private e në kushte të vështira të okupimit.

“Nuk kemi arritur ta rikooperojmë sa duhet cilësinë pas luftës. Në të njëjtën kohë jemi përballur me integrimin e arsimit të lartë të Kosovës në atë përkatës të Evropës, siç është përfshirja në sistemin e Bolonjës”, ka thënë Gashi, teksa ka shtuar se këto elemente e kanë vështirësuar punën e UP-së.(koha)

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS