Ulni marrjen e kripës duke përfshirë këto alternativa

Kripa ndihmon në rritjen e aromës së një pjate, kjo është arsyeja pse ushqimi pa një majë kripë ndihet jashtëzakonisht pa shije dhe i butë. Megjithatë, një tepricë e kripës në dietën tonë mund të çojë në probleme të ndryshme shëndetësore, të cilat, nëse lihen të pakontrolluara për një periudhë të gjatë kohore, mund të çojnë në kushte si presioni i lartë i gjakut.

“Shumë natriumi në dietë mund të çojë në presion të lartë të gjakut ose sëmundje të zemrës dhe madje edhe goditje në tru. Gjithashtu mund të çojë në humbje të kalciumit. Marrja e tepërt e natriumit mund të rezultojë në mbajtjen e ujit pasi veshkat tona duhet të mbajnë një raport specifik natriumi ndaj ujit në trupin tonë, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

Pra, ata mbajnë ujë shtesë për të kompensuar natriumin shtesë të ngrënë. Kjo është arsyeja që ne ndihemi të fryrë ose të fryrë pasi kemi ngrënë një vakt me përmbajtje më shumë natriumi se zakonisht”, tha Sonia Bakshi, nutricioniste dhe themeluese e DtF.

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), konsumi më i lartë i natriumit (>2 gram/ditë, i barabartë me 5 g kripë/ditë) dhe marrja e pamjaftueshme e kaliumit (më pak se 3,5 gram/ditë) kontribuojnë në presionin e lartë të gjakut dhe rrisin rrezikun. të sëmundjeve të zemrës dhe goditjes në tru. Siç e dimë, trupi ynë merr natrium nga kripa që konsumojmë përmes ushqimeve të ndryshme, kështu që është e mençur të reduktojmë marrjen e kripës, gjë që mund të na ndihmojë të shmangim disa kushte shëndetësore në të ardhmen.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS