RCCOLA

Udhë e fshehur

/ 1 minutë lexim

Poezi nga Atdhe Geci

Mërgimi s´është udhë por ikje
përballje me të panjohurën
përballje me qiej krejt të huaj
përballje me mallin dhe lotin.

Jeta në mërgim është e ftoftë
zjarr i ngrirë midis kraharorit
ku i mërguari dhe e mërguara
humbasin gjuhën e identitetin.

Udhë e errët e mërgimit vret
më të shenjten e mërgimtarit
indin e gjuhës së nënës, dhe
gjaken e zemrës së atdhenjtë.

Fundamenti

Plagë e mërgimit nuk është
festë, e as dëshirë kombëtare
me mërgime po zvoglohemi
jeta në mërgim është e rëndë.

Unë s´di ta festoj jetën këtej
mbi skelete ëndrrash të rëna
as me lumturi të kallajisura
mërgimi s´është udhë po ikje!…

Atdhe Geci – Dortmund, 2023