Fidanishtja

UÇK mund të rimobilizohet!

/ 2 minuta lexim

Xhezair Shaqiri, i njohur si Komandant Hoxha, ka deklaruar se tensionet në Maqedoni janë pjesë e komplotit të shërbimeve sekrete maqedonase dhe serbe për të shkaktuar një luftë dhe për t’i ngulfatur më pas shqiptarët në enklava të vogla, të krijuara sipas modeleve të spastrimeve etnike.

Shaqiri ka thënë për ‘Tribuna Shqiptare”, se vetëm Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë aftësi për t’i zbuluar dhe për t’i parandaluar këto konspiracione.

Ai poashtu ka thënë se ndihet i çuditur nga fakti që politikanët shqiptarë në Maqedoni nuk reagojnë në këtë situatë.

Fidanishtja

Shaqiri ka thënë se situata në Maqedoni ka bërë që kohëve të fundit të ketë takime ndërmjet ish-komandantëve që udhëhoqën luftën në Kosovë dhe në Maqedoni, duke mos përjashtuar mundësinë që nëse vazhdojnë provokimet, të bëhet rimobilizimi i strukturave të UÇK-së në një luftë guerile, me qëllim që ta mbrohet popullata.

“E ku do të dalë kjo, vetëm një Zot e di”, ka thënë Shaqiri, i cili që nga viti 2003 deri në vitin 2011, ka udhëhequr një grup të ish-luftëtarëve, që nuk lejuan policinë maqedonase të hynte në fshatin Tanushë