Fundamenti

Trevjeçari, për herë të parë, shijon natyrën

/ 1 minutë lexim
Uji Dea

Archie Dod, një fëmijë trevjeçar nga Chesterfield i Anglisë, pas një operacioni të ndërlikuar, për të parën herë, ka filluar lojën e futbollit me vëllain e tij më të madh.

Dod ka lindur me një anomali të rrallë pasi truri i tij rritej vazhdimisht. Kirurgët specialist në Londër kishin marrë guximin për ta operuar djalin trevjeçar, duke i prerë kafkën e tij në mes, pastaj duke e bashkuar atë sërish, si një bashkim figurash për t`i ndaluar atij rritjen e trurit te tij jashtë formës.

RCCOLA

Gjashtë muaj pas këtij operacion, vogëlushi Dod, është në një gjendje të mirë shëndetësorë dhe tani është i gatshëm të luaj edhe futboll në natyrë së bashku me familjen e tij.

Prindërit e tij rrëfejnë për “Daily Mail” shqetësimet që kanë pasur për djalin e tyre, lidhur me operacionin nga frika se operimi mund të sillte komplikime në shëndetin e tij.