Fundamenti

Tony Blair të hënën në Kosovë

/ 2 minuta lexim

Prishtinë, 17 qershor – Njeriu kyç që vuri në lëvizje intervenimin e NATO-s kundër okupatorit serb, Tony Blair do të qëndrojë të hënën për një vizitë në Kosovë, raporton “Express”.

Ish-Kryeministri britanik, përmes Fondacionit të tij “Faith Foundation”, do të ndihmojë dy universitete kosovare në promovimin e tolerancës dhe debatit kritik për rolin e feve në shoqëritë demokratike. Charlotte Keenan, drejtoreshë ekzekutive e Fondacionit, tregon për “Express” agjendën e Tony Blairit dhe lidhjen e tij personale me Kosovën.

“Blair Tony Faith Foundation, e themeluar nga RT. Hon Tony Blair në vitin 2008, fokusohet në të kuptuarit e ndikimit të fesë në botën e sotme, dhe përpiqet për respekt dhe mirëkuptim midis feve kryesore të botës”, tha ajo.

Uji Dea

Evropa Lindore dhe Ballkani kanë parë ndryshime të mëdha politike, ekonomike dhe sociale gjatë tri dekadave të fundit, si dhe konflikte të tmerrshme. Sipas saj, në këtë kontekst, Fondacioni beson se duhet hulumtuar me involvimin e institucioneve akademike dhe arsimore të kuptuarit e forcave kryesore sociale dhe fetare.

Tony Blair ka edhe një marrëdhënie historike dhe angazhimin për Kosovën dhe rajonin dhe është kjo dëshirë e përbashkët me popullin e Kosovës për paqe të qëndrueshme dhe zhvillimin e vazhdueshëm të një shteti të ri që ne shpresojmë bën punën e Fondacionit të tij të duhur në këtë kohë.(koha)