Thaçi: Platforma e Nikoliqit e parealizuar në Kosovë

Kryeministri Hashim Thaçi ka komentuar sot platformën e Serbisë në lidhje me bisedimet Prishtinë-Beograd, përmes së cilës Serbia kërkon modelin e Katalonisë për serbët në Kosovë.

Kryeministri Thaçi thënë se platforma e Serbisë është e parealizuar në territorin e Kosovës.

“Sot jemi dëshmitarë se përsëri në Beograd prezantohen ide platforma që nuk shërbejnë për normalizimin e marrëdhënieve. Këto platforma nuk janë të reja, nuk ka asnjë risi sepse presidenti Serb ka qenë pjesë e Millosheviqit. Ky plan i Nikolqit është i parealizuar në territorin e Kosovës”, është shprehur Thaçi në mbledhjen e Qeverisë.

Sipas tij, platforma kthen parapa Serbinë në përmisimin e marrëdhënieve ngase sipas tij, është plan kundër paqes në rajon.

“Ai projekte do të mbetët në sirtarët e Beogradit, Kosova do të sillet komfor standardeve evropiane. Shteti i Kosovës do të respekton Kushtetutën e vetë, ligjet dhe pakon e Ahtisari, ndërkaq, Kosova do të vazhdojë të shprehë gatishmërinë për normalizimin e marrëdhënieve”, ka pohuar Thaçi. (ORAinfo)

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS