Hidromorava

Thaçi: Kosova mbështet jetësimin e vullnetit politik të Luginës së Preshevës

/ 1 minutë lexim

Kryeministri i Kosovës Hashim Thaçi, gjatë fjalimit të tij në manifestimin e shënimit të 134 vjetorit të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, në kuadër të 100 vjetorit të shtetit shqiptarë, tha një deklaratë mjaftë për tu dëshiruar për shqiptarët e Malit të Zi, Maqedonisë dhe Luginës së Preshevës.

Thaçi tha se Kosova përshëndet dhe përkrahë afirmimin e të drejtave kombëtare të shqiptarëve në Mal të Zi dhe Maqedoni.

RCCOLA

Por për shqiptarët e Luginës së Preshevës, ai nuk tha se Kosova përkrahë afirmimin e të drejtave kombëtare, por Thaçi iu drejtua kryeministritë të Republikës së Shqipërisë Sali Berisha, kryetarit të Kuvendit të Kosovës Jakup Krasniqi, dhe kryetarit të Komunës së Preshevës Ragmi Mustafa, duke thënë se Kosova mbështet jetësimin e vullnetit politikë për të ardhmen e tyre kombëtare dhe demokratike.

Kjo është hera e dytë që haptasi kryeministri i Kosovës kërkon jetësimin e vullnetit politikë të shqiptarëve të Luginës së Preshevës, me çka nënkuptohet realizimi i referendumit të 1 dhe 2 marsit të vitit 1992.