Testi i arritshmërisë duhet të hiqet fare nga sistemi dhe kriter të jenë vetëm notat në certifikatën e notave

Nga Bekim Thaqi – Testet e arritshmërisë po legjitimojnë mashtrimin dhe po e barazojnë mosdijen me dijen e shpeshherë edhe po e ngrisin mosdijen në nivel më të lartë. Si po bëhet kjo?

Nxënësit e zellshëm dhe ata që janë munduar tërë kohën që të kenë sukses me forcat e veta , nuk po kopjojnë dhe nuk po përdorin telefona gjatë testit, ndërsa ata që s’janë mundu shumë gjatë mësimeve po përgatiten për mashtrim dhe kopjim gjatë testit.

Rezultati: Nxënësit më të dobët po marrin pikë më shumë, dhe po i mundin nxënësit më të mirë. ( imagjino si reflektohet kjo tek një nxënës i mirë në kuptimin se sa ja vlen të mësosh gjatë shkollimit kur me një trik ose mashtrim po arrihet rezultat më i lartë).
Përfundimi: Testi i arritshmërisë duhet të hiqet fare nga sistemi dhe kriter të jenë vetëm notat në certifikatën e notave.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS