Të ecësh vetë

Poezi nga Heset Zymberi

Hap, e përtej hapit,
mund të buzëqesh fati.

E, po u ktheve prapa,
të pret befasia.

Provo që të ecësh,
majtas e djathtas.

Se nga diku afër,
mund të vras lakmia.

Asnjë hap përtej,
ku kryqëzohen pritat.

Dhe mos u hamend,
Se të djegë tradhëtia,

Mëso të ecësh vetë,
se të pret lavdia.

Për të mbërri aty,
ku të buzëqesh Liria!…

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS