Hidromorava

Talat Xhaferi flet për “tentim-atentatin” ndaj Albin Kurtit, ishte një lajm i rrejshëm

/ 3 minuta lexim
KKVITI

Kryeministri i parë shqiptar në Maqedoninë e Veriut, Talat Xhaferi, në emisionin CONTEXT në ATV, deklaroi se informatën për tentim-atentat ndaj kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, nuk mund ta trajtojë ndryshe, përveç se si lajm të rrejshëm.Këto deklarata ai i bëri pasi u pyet nëse informata për tentim-atentat ndaj kryeministrit Kurti sa ishte në vizitë në Maqedoninë e Veriut, ka qenë lajm i rrejshëm.

“Unë duke i pasur informatat si kryeministër nuk mund ta trajtoj ndryshe dhe ta definoj ndryshe për faktin që burimi i asaj informate nuk është as hapësira e Kosovës, as hapësira e Republikës së Maqedonisë së Veriut, ku Kryeministri ka qëndruar. Në bazë të informatave del që gjatë qëndrimit në Kombet e Bashkuara në Nju Jork, në Këshill Sigurimit, në seancë, në Facebook është paraqitë kanosje që nuk mund ta them është apo nuk është ashtu, por sidoqoftë nuk e ka burimin në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe nuk ka parathënie në kuptimin që ka pasur rrezik të tillë”, tha Xhaferi.

RCCOLA

Ai tha se mënyra e komunikimit të këtij informacioni, i ka bërë dëm vetëm se vetë institucionit përkatës në Republikën e Kosovës, në kontekst të besueshmërisë për këmbim të informatave në të ardhmen.

“S’do mend që punë e institucioneve përkatëse, është edhe shkrimi më i vogël që mund të ndodhë edhe në kontekst, në relacion me bartësit e funksioneve, që të jetë temë trajtimi dhe çdo mend që komunikimi mes institucioneve ka ekzistuar, ekziston dhe do të ekzistojë dhe s’do mend që ajo mënyrë e komunikimit i ka bërë dëm vetëm se vetë institucionit përkatës në Republikën e Kosovës, në kontekst të besueshmërisë për këmbim të informatave në të ardhmen, sepse informatat që shpërndajnë dhe që komunikojnë e këmbejnë institucionet përkatëse shtetërore, nuk janë temë që mundemi, ne që kemi qasje në ato informata, të dalim sot në emision këtu dhe t’i trajtojmë si çështje që i zbatojmë në publik, për faktin që krejt ne kemi obligime ligjore për afat kohor të caktuar, ato informata të klasifikume të mos i përdorim në publik për faktin që dëmtojnë vetë institucionin”, tha Xhaferi. (atvlive)