Vali Ranch

Studentët e Harvardit kopjojnë, dekani merr masa ndëshkuese

/ 1 minutë lexim

Ankohen se studentët në Shqipëri kopjojnë sa mundin. Tani ngushëllohuni pak sepse edhe në universitetin më të njohur e më të mirë në botë, në Harvard, studentët kopjojnë.

Por nëse bën diçka të tillë aty, të largojnë.

Kështu ka ndodhur me 125 studentë, të cilëve iu është kërkuar që të largohen për një periudhë kohe nga universiteti, ndërkohë që disa të tjerë janë në provë.

Eco Higjiena

Sipas BBC, dekani Michael Smith i Fakultetit të Arteve dhe Shkencave, thotë se ata kanë mashtruar në një provim.

Studentët e kursit të politikës duhet të bënin një provim “Hyrje në Kongres”, por pedagogu i tyre tha se përgjigjet ishin identike.

Studentët janë ankuar se rregulla e provimit nuk kanë qenë të qarta. Ata thonë po ashtu se universiteti nuk e ka trajtuar siç duhet hetimin, duke i paragjykuar.