Simbol më i mirë

Poezi nga Ruzhdi Kqiku

Ti më i pari
përmbi tokë
diellin në ballë
e hanën mbi kokë

Nga çdo kënd
yjet të ndriçuan
emrin Yllijan
ty ta dhuruan

Dhe dy ma të mirat
madhështore
plisin e bardhë
dhe shqipen dykrenore

Tok së bashku
me ta u rrite
drejt lartësive
prore u ngrite

Plisi e shqipja
të pa ndarë
shumë herë la me gjak
e ndezur në zjarr

Kur armiqtë
menduan se ju jeni tretë
por të pa zhdukshim
ju mbetët në jetë

Se ju mbrojtën
bijtë hynorë
burrat e dheut
trimat arbëror

Plisi i bardhë
simbol ma i miri
e barti Zeusi
dhe Akili

Të barti pellazgu
Iliri e dardani
Pirrua Athinaja
dhe Aleksandri

Plisi e ndritur
si bora maje mali
e barti Skënderbeu
Shota e Azemi dhe Adem Jashari.

Për nder të 110 vjetorit të pavarësisë dhe ditës së flamurit.
Ruzhdi Kqiku.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS