Fundamenti

S`i u korruptua Xhavit Hajdari, sipas aktakuzës

/ 3 minuta lexim
RCCOLA

Gjilan – Në aktakuzën e ngritur nga prokurori komunal Esat Ademi thuhet se Xhavit Hajdari ka kërkuar përfitim material në shumën prej 2000 eurove nga pronarja e kompanisë “Toni”.

Aktakuza e ngritur nga Prokuroria Publike Komunale e Gjilanit në rastin e Xhavit Hajdarit ish drejtor i spitalit të Gjilanit të cilën e ka siguruar rajonipress sqaron në detaje se si ra në grackë Hajdari, i joshur pas parave.

Sipas aktakuzës që e ka ngritur prokurori Esat Ademi thuhet se më 19 korrik 2012 në restorant “Bujana”, Xhavit Hajdari në cilësinë e drejtorit ekzekutiv ka kërkuar përfitim material për vete,respektivisht nga e dëmtuara Sevdije Demolli,pronare e kompanisë “Toni” ka kërkuar shumën prej 2000 eurove në mënyrë që mos t`ia ndërpresë të dëmtuarës kontratën e themeluar për pastrimin e objekteve në spitalin e Gjilanit.

Fillimisht i pandehuri thuhet në aktakuzë në mënyrë të kundërligjshme e me qëllim përfitimi të dobisë pasurore kërkon nga e dëmtuara shumën prej 500 eurove në muaj në mënyrë që kompania e të dëmtuarës të mund të vazhdonte ofrimin e shërbimeve për spitalin e Gjilanit,në të cilën kërkesë e dëmtuara nuk pranon nën pretekstin se është e papërballueshme për të dhe më pas i pandehuri zbret shumën e kërkuar në vlerë të 200 eurove në muaj.

UBT

Pasi merren vesh i pandehuri dhe e dëmtuara me vajzën e saj takohen tek restoranti “Bujana” ku e dëmtuara nxjerrë shumën prej 2000 eurove,dhe ia dorëzon në dorë të pandehurit i cili i merr paratë dhe i fut në xhepin e majtë të këmishës dhe arrestohet nga policia në flagrancë.

E dëmtuara Sevdije Demolli ka specifikuar në polici dhe prokurori se Xhavit Hajdari i ka kërkuar para për tenderin e fituar në vitin 2011 dhe atë 1000 euro dhe 1000 euro tjera për tenderin e fituar në vitin 2012.

Kurse dëshmitarja Valentina Demolli ka thënë se me Xhavit Hajdarin ka pasur disa takime jo të këndshme. Madje kjo dëshmitare e ka akuzuar Hajdarin edhe për ngacmime, meqë i njëjti i kishte mbyllur derën dhe kishte tentuar ta prekte në pjesët e ndryshme të trupit.

Ndërsa Xhavit Hajdari ka thënë në polici dhe prokurori se ato të holla Sevdie Demolli ia ka pasur borxh atij për shkak se ajo nuk ka mundur t`i paguaj punëtorët thuhet në aktakuzë./rajonipress/