Shqipëria në National Geographic

Televizioni National Geographic ka fillua reklamimin e Shqipërisë në një mënyrë tejet interesante, ngase iu sugjeron turistëve që të ndjekin gjurmët e lord Bayronit në Shqipëri.

Duke e filluar artikullin e publikuar në web-faqen e tij për Ballkanin Perëndimor me vargjet e poetit anglez, National Geographic përmend udhëtimin e famshëm i lordit Bayron në jugun e Shqipërisë, më 1809.

Turneu gjashtëditor përfshinë udhëtimin e lord Bayronit dhe mënyrën se si ai e paraqiti këtë udhëtim në këngët e tij, janë në fokus të rrëfimit televiziv.

Gjithashtu, studiues të asaj periudhe dhe njerëz të përfshirë në detajet e mrekullueshme historike, shpalosin detaje tjera interesante nga jeta e Bayronit, edhe pas largimit të tij nga Shqipëria.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS