Sheqeri nga pemët dhe perimet i dëmshëm

Sheqeri i pemëve siç është fruktoza është treguar më i dëmshëm se sa ëmbëltuesit e tjerë. Sheqeri natyral të cilin mund ta gjejmë në pemët e freskëta, lëngun e frutave është treguar se shkakton trashje.

Ky hulumtim i cili është kryer në universitetin e Kalifornisë, ka treguar se fruktoza e cila përdoret në kuzhinë, si për ëmbëlsimin e lëngjeve dhe ushqimit, mund të jetë me i dëmshme se llojet e tjera të sheqernave.

Rezultatet e hulumtimit kanë treguar se personat të cilët janë anketuar e që kanë konsumuar sasi të lartë të fruktozës, janë trashur edhe më shumë.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS