RCCOLA

‘Shembet’ Muri i Kinës

/ 1 minutë lexim
Uji Dea

Ai është ndërtuar si një pengesë për të mbajtur pushtuesit jashtë vendit, por reputacioni i Murit të Madh të Kinës u shemb pasi u rrëzua një pjesë e tij.

Punëtorët e papërgjegjshëm që po gërmonin pranë tij mendohet se kanë shkaktuar rënien e murit.

KKVITI

Vendasit po ashtu thonë se shirat e shumta dhe rruga që është aty pranë kanë nxitur rënien, shkruan tema.
Një zyrtar tha se po hetohet për këtë ngjarje. Ai shtoi se mund të jenë një seri faktorësh që kanë ndikuar në rrëzimin e muri.

“Por ne kemi një plan për rindërtimin e tij dhe kemi nisur që tani punën,” tha zyrtari.
Muri është ndërtuar përgjatë kufijve historikë veriorë të Kinës, për të mbrojtur perandorinë nga sulmet e ndryshme që vinin kryesisht nga grupe nomade ose edhe ushtri të vendeve armike./Indeksonline/