Eko Higjiena

Shefja e EBU-së takon Nefail Maliqin

/ 2 minuta lexim

Drejtorja e Unioni i Transmetuesve Evropianë Ingrid Deltenre ka folur për punën e Radio Televizonit të Kosovës duke i përmendur dy probleme të këtij mediumi që janë ndërhyrja politike dhe familjarizmi.

“Do të jetë shumë shqetësese për nëse pavarësia e RTK-së është duke u luhatur apo në drejtim të komprometimit. Gjithashtu, familjarizmi në RTK apo stafin e saj i jep imazh të keq këtij televizioni”, ka thënë Deltenre për Presheva Jonë.

Ajo sipas këtij portali ka theksuar rolin e pavarësisë që duhet ta ketë ku medium.

ArKatana

“Pavarësia është një nga vlerat thelbësore të një shërbimi publik në media. Vetëm nëse një transmetues është e pavarur nga çdo qeveri, parti politike apo ndikimi biznes, mund të shpresojnë për të fituar besimin dhe respektin e qytetarëve”, ka vazhduar Deltenre.

Ndërkaq, për emërimin e Mentor Shalës në krye të RTK-së që është shoqëruar me kritika të shumta tha se RTK duhet të ruajë neutralitetin. “Aty ku mngon profesinalizmi dhe transparenca natyrisht nuk është mirë për një medium. Prandaj të gjitha mediat, televizonet, pra edhe RTK që ne bashkëpunojmë kemi kërkuar vazhdimisht të ruajnë neutarlitetin dhe të qëndrojnë larg partive, sikur edhe partitë që duhet të qëndrojnë larg RTK-së. Po, jam në dijeni se në RTK personeli, dmth gazetarët dhe kreu i ketij medium janë familje mes veti, grue burrë kushtrine teze, ilake…Dukuri kjo që është prezente edhe tek media tjera. Por, sidoqoftë prapë po e them se punësiumi në baza familjare në RTK nuk eshte i mirë për imazhin dhe perektivën e vet të ketij mediumi..”