RCCOLA

Shala: Nuk bisedojmë për platformën serbe

/ 1 minutë lexim

Pala kosovare nuk e ka ndërmend që të vazhdojë dialogun nese pala serbe gjatë bisedimeve i referohet platformës së sajë, ku kërkohet autonomi me territor, parlament, polici dhe qeveri të veçantë për serbët e Kosovës.

Koordinatori i dialogut, Blerim Shaka, pret që dialogu për normalizimin e marrëdhënieve të vazhdoji aty ku ka mbetur pa ndikuar nga platforma, në të kundërtën nuk ka dialog ka thënë ai, shkruan “Koha ditore”.

Uji Dea

“S’kemi çka të bisedojmë për këtë dokument. Askush prej nesh nuk duhet të bisedojë më këdo qoftë për këtë platformë. Është dokument fund e krye i mbrapshtë dhe është ën kundërshtim më atë se çka ka ndodhur në Kosovë”, ka thënë Shala
.
Platforma, sipas Shalës është përpjekje e dështuar për të ndryshuar dialogun e nisur në Bruksel.