Serbia të sanksionohet për betimin e xhandarmërisë

Nga Refik Hasani- Beogradit t`i bëhet presion dhe t`i vendosen kushte , nëse vazhdojnë institucionet qendrore të Serbisë të funksionojnë në frymën ekstreme të skajshme , me një nacionalizëm të tepruar.

Edhe Serbia është multietnike , kemi Komunitete ,si : Boshnjakët ,Shqiptarët ,Bullgarët ,Hungarezët ,Kroatë ,Sllovakë ,Vllehët dhe Romët e të tjerë .
Të gjitha përbëjnë mbi 40 % , të popullatës së përgjithshme të Serbisë dhe Vojvodinës .

Serbia duhet të sanksionohet që mos të pranohet në integrimet e Evropës , prandaj Beogradi dëshiron ta destabilizon Bosnjën në Republikën Serpska ,donë ta mban peng Veriun e Kosovës , Krahinën e Kninit të Kroacisë , Republikën e Malit të Zi ku ky shtet përbëhet nga 35 % më popullatë të komunitetit Serbë ,
Me ish-republikën e Jugosllavisë së Maqedonisë ka rreth rajonit të Kumanovës dhe Shkupit të njohur si zona Srpska -Cernagora të banuar me një pakicë serbe.

Këto janë pengesa e Sfida që duhet të merret dikush me Beogradin sepse është duke ndjellur luftë sikur në vitet e 90 – ta në kohën e Milosheviqit .

Betimi i xhandarmërisë në mënyrën më të keqe Beogradi zyrtarë me koalicionin Nikoliq – Tadiq është duke u bërë më radikale , më ekstrem kjo po bëhet më patronatin më lartë shtetëror . Kjo kërkon një monitorim më të madh të Serbëve të Serbisë . Sikur Beogradi po ndjell frikë , po fillon një luftë speciale për hapjen e fronteve të reja veçmas kundër nesh shqiptarëve .

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS