Eko Higjiena

Rasti i rektorit Muja – prioritet për Prokurorinë e Prishtinës

/ 1 minutë lexim

Prokuroria Publike Komunale e ka caktuar si prioritet rastin e rektorit të Universitetit të Prishtinës, Mujë Rugova.

Ajo tashmë ka nisur procesin e hetimeve rreth dyshimeve për blerjen e çmimit në Amerikë, i fituar në muajin maj nga UP-ja. Kryeprokurori i kësaj prokurorie, Haki Gecaj, ka thënë se procesi është në fazën e mbledhjes së informatave të para që lidhen me këtë rast.

Hetimet nuk do të bëhen vetëm për dyshimet rreth keqpërdorimeve për rastin e fundit. Ato do të zgjerohen në një periudhë më të gjerë, duke përfshirë edhe paraardhësit e rektorit Rugova.

UBT

Sipas Gecajt, çdo gjë që ka të bëjë me Rektoratin dhe dyshimet e ngritura nëpërmjet mediave do të hetohen nga prokuroria. Ndërkohë, deklarimeve të disa prorektorëve se Këshilli drejtues i UP-së ka dalë jashtë kompetencave sa u përket vendimeve për financat u është përgjigjur anëtari i këtij këshilli, Milazim Krasniqi.

Ai i ka thënë KTV-së se vendimi është në përputhshmëri me statutin e UP-së dhe është brenda mandatit të tij.