Qytetarët duhet ta shembin piramidën mashtruese të Kurtit

Nga Hisen Berisha – Një njeri në dëlirin e pushtetit dhe çmendurisë nga frika e humbjes se tij, si në rastin e Albin Kurtit, i lejon vetes të cilësoj kategorinë e qytetarëve në rritje e nxënie të diturisë, nxënës semimaturantë e maturantë, me kualifikimin “analfabetë funksional” gjë që edhe në testin PISA, ku njëherë të vetme kanë dalë me rezultate jo të kënaqshme me shumë nga mosnjohja e teknikave të testimit, por assesi të kualifikohen me terma fyes antinjerëzor.

Kryeministri Kurti edhe pse vjen nga trevat shqiptare të Malit të Zi nuk pritet të jetë edukuar në frymën e të parëve të tij, si Mark Milani që i kualifikoj popullin me thënien: “Narode stoko moja, narode silo moja”.

Populli shqiptar i Kosovës i dha votën e dëshpërimit, që u provua të cilësohet si besim. Por, koha e shkurt e qeverisjes dëshmoi se gjithçka është mashtrim e zhgënjim.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS