RCCOLA

Presidenti Nishani ta vizitoj edhe Medvegjën , Bujanocin dhe Preshevën

/ 2 minuta lexim
ARKATANA

Nga Refik Hasani-Me rastin e paralajmërimit që presidenti i posa mandatuar i Republikës së Shqipërisë, Bujar Nishani, do të zhvillojë një vizitë shtetërore në Prizren në fund të këtij muaji.

Ne edhe në janar të këtij viti kemi kërkuar publikisht që ish Presidenti Bamir Topi , Kryeministri Berisha Jahjaga dhe Thaçi ta vizitojnë këtë krahinë shqiptare të mbetur padrejtësisht nënë administrimin e Serbisë .

Kjo do të kontribuonte që sa më shumë opinioni i gjerë shqiptarë dhe ai ndërkombëtarë të njoftohet , alarmohet dhe sensibilizohet për mungesën e të drejtave të njeriut dhe atij kolektiv . Të vizitohet pasi për çdo ditë kemi një dëbim dhe shpërngulje të heshtur nga kjo hapësirë e jona shqiptare .

RCCOLA

Nëse Presidenti Nishani si president që posa ka marrë mandatin të ndaj kohë që përveçqë vizitës që do t’ia bëj Prizrenit , në të ardhmen edhe Tetovës e Shkupit t`i vizitoj edhe këto tri komuna .

Të njoftohet me realizimin e të drejtave gjegjësisht me diskriminimin që ju bëhen banorëve të kësaj krahine . Edhe kjo krahinë të vizitohet dhe patjetër të ftohet në aktivitete që janë planifikuar të mbahen në Prishtinë , Tiranë , Shkupë dhe qendra tjera tona me rastin e manifestimeve njëshekullor të pavarësisë dhe flamurit shqiptarë.

(Autoi është aktivist nga Kosova Lindore me vendbanim në Gjilan)