UBT

Popullariteti, në rënie!

/ 2 minuta lexim
Hidromorava

Niveli i kënaqshmërisë me punën e Qeverisë dhe Kryeministrit ka shënuar rënien më të madhe që nga viti 2007. Sipas studimit të bërë nga UNDP, vetëm 21% e qytetarëve janë të kënaqur me punën e Qeverisë dhe rreth 24% të tyre janë të kënaqur me punën e Kryeministrit.

Këto janë vetëm disa nga faktet kryesore të Pulsit Publik Nr. 4 që u shpalosën të martën në një konferencë për shtyp nga UNDP. Anketa është zhvilluar gjatë muajit prill me 1,280 respondentë.

ARKATANA

Ngjashëm, krahasuar me të dhënat e nëntorit 2011, qytetarët paraqiten të jenë më pak të kënaqur edhe me punën e Kuvendit, Kryetarit të Kuvendit dhe Presidentit. Derisa nivelet e kënaqshmërive me punën e Kryetarit të Kuvendit nuk kanë shënuar një rënie të dukshme krahasuar me të gjeturat në qershor 2011, niveli i kënaqshmërisë me punën e Kuvendit ka rënë për rreth 8 pikë te përqindjes që nga nëntori 2011.

Gjithashtu niveli i kënaqshmërisë me gjyqësorin nuk përbën ndonjë përjashtim në trendin e rënies me institucionet tjera kryesore. Ndërkohë që niveli i kënaqshmërisë me punën Zyrës së Prokurorisë ka rënë për 4 pikë për qind. Nuk ka ndonjë ndryshim të dukshëm, kur krahasojmë me nëntorin 2011, me nivelin e kënaqshmërisë së qytetarëve me punën
e gjykatave të Kosovës. /Telegrafi/