Poezi kushtuar Metush Krasniqit

Nga Sami Arifi – Veprimtarit të madh të çështjes kombëtare…(Kushtuar Metush Krasniqit) Uragan i lirisë, i ndjekur nga UDB-ashë t’Serbisë!

I vendosur për liri, s’ndalej kurrë n’veprimtari!

Metush Krasniqi nga fshati Dajkoc i Gjilanit, për frymëzim kundër dushmanit!
Mësimdhënës më 1951 n’shkollë fillore n’Shipashnicë, thotë; t’i lëmë armiqtë pa hapësirë hiç!
S’bashku me shokë n’arsim, formoi organizatën ilegale për veprim!
Një vit më vonë n’fshatin Roganë, me atdhetarë n’këtë shkollë veprime bënë!
Nga UDB-ashë bashkëpunëtorë uk, u shpërngul ai për në Shkup!
N’nëntor t’vitit 58-të, e dënuan me burg 18 vjet!
T’kacafytur armiqtë për pushtet, Metushi vuajti burg t’rëndë 8 vjet!
Pas vuajtjes burgut t’rëndë, kthehet n’vendlindje te ajo nënë!
Vazhdoi n’Prishtinë studimet n’Fakultetin Juridik, në vitin 1970 punoi n’Shkollën e Mesme n’Teknikë!
“18 Nëntori në Prishtinë”, t’punoi me atdhetarë që do t’vijnë!
Do Ristiqa e Petriqa që kishin ardhur nga Serbia, thotë Metushi; u bënë kryetarë n’qytete t’mia!
Njeri n’Prishtinë tjetri n’Gjilan, Metush Krasniqin n’arsim se lanë!
Por ky trim një uragan, s’duron shtypje as tiran!
N’ballë t’aksioneve n’ilegalitet, e emërojnë “Lëvizja Nacional-Çlirimtare në Kosovë dhe në Vise tjera të Shqiptarëve në Jugosllavi (LNÇKVSHJ) n’udhëheqje shokë të vet!
Xhaxhan n’vitin 85 n’burg prapë e çuan, dhe mundimet shumë ia shtuan!
Armiqtë me forcë e torturuan, asnjëherë s’mund e dorëzuan!
Nga torturat n’skajshmëri, shkoi atdhetari n’përjetësi!
Sot me nderime shkolla n’Roganë, me krenari emrin mbanë!
Se harron i tërë kombi shqiptar, e nderon këtë atdhetar!

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS