Përvjetor dhimbjeje

Poezi kushtuar Asllan Thaçit

Sa të dhimbshme janë përvjetorët
Kur humbëm të dashurit tanë
Dhe ne sot për kujtojmë Asllanin Thaçin
Atë ditë kur kriminelët e vranë.
Vitet ikin shpejt
Sot po mbushen 23
Kur na mungon të gjithëve o shok
E nuk e shijove një ditë të shtrenjtën liri.
Këtë liri që ëndërr e kishim të gjithë
Punuam, u angazhuam, luftuam dhe asgjë nuk kursyem
Ëndrra të mbeti në gjysëm o shok
Se çetnikët atë ditë të rrëmbyen.
Me lule pranë lapidarit të kujtojnë sot
Familjarë, shokë, miq tuaj e fëmijë
Në nderim e respekt veprës suaj
Që dhatë jetën për këtë liri!

Nijazi Kastrati

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS