Për manipulim të kartave të kreditit arrestohen 24 persona

/ 1 minutë lexim

New York – Të paktën 24 persona në 13 vende janë arrestuar në një operacion të udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara për trafikimin e informacioneve të kartave të kreditit.

Arrestimet ishin rezultat i një pune dy vjeçare nga agjentet e FBI-së, që përfishin katër kontinente .

Operacioni mbi kartat e kreditit ka hetuar mbi blerjen dhe shitjen e informacionit përmes veprave të falsifikuara .Dymbëdhjetë prej arrestimeve ishin në Shtetet e Bashkuara, dhe gjashtë në Britani të Madhe.

Të gjithë të arrestuarit janë meshkuj të moshës nga 18 në 25 vjeç. Disa prej tyre do të përballen me 40 vjet burg nëse shpallet fajtor për mashtrim lidhur me akuzat. Në total, hetuesit kanë njoftuar përdoruesit e kartave të kreditit se me shumë se 400 mijë llogari janë vjedhur . Vjedhjet e informacioneve të kartave të kreditit janë regjistraur në Shtetet e Bashkuara , Europë, Azi dhe Australi.