Një gotë qumësht në mëngjes, redukton rrezikun nga diabeti

Pirja e një gote të qumështit çdo mëngjes, e ndërpret rrezikun e obezitetit dhe të sëmundjes nga dy lloje të diabetit.

Kjo ndikon edhe në zvogëlimin e sheqerit në gjak. Po ashtu ka ndikim edhe në reduktimin e apetitit gjatë drekës.Qumështi përmban proteina hirre dhe kazeinë, të cilat lëshojnë hormone të stomakut që ngadalësojnë tretjen.

Niveli i lartë i proteinave, bën njerëzit të ndihen më gjatë të mbushur.Prof Douglas Goff, thotë se sëmundjet e metabolizmit janë në rritje në tërë botën, diabetin e tipit 2 dhe obezitetin si shqetësime kryesore në shëndetin e njeriut.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS