KKVITI

Ngrënia e vezëve syze e rrezikshme sa pirja e duhanit

/ 1 minutë lexim
RCCOLA

Western Ontario – Doktor David Spence së bashku me disa bashkëpunëtorë shkencorë të Universitetit të Western Ontario në Kanada kanë gjetur një korelacion të drejtpërdrejtë në mes të sasisë së vezëve syze të ngrëna nga njeriu me sëmundjet kardiovaskulare që prekin organizmin e tij.

Gjatë studimit, në të cilin u përfshinë 1.200 pacientë, u zbulua se vezët kontribuojnë në grumbullimin e pllakave në muret e brendshme të enëve të gjakut dhe rrisin predispozitën e pacientit për formimin e pllakave të kolesterolit, transmeton ZR njoftimin.

Fundamenti

Pra rezulton, se për të mbrojtur veten nga artereoskleroza dhe sëmundjet e tjera kardiovaskulare, njeriu duhet të përmbahet medoemos si nga pirja e duhanit, ashtu dhe nga ngrënia e vezëve syze, në vështrim të parë krejtësisht të parrezikshme, për mëngjes.