Nga lëngjet e gazuara kanoset infarkti në zemër

Vetëm një kënaqe e lëngut dietal të gazuar përmban 43 % rrezik më të madh nga sulmi në zemër dhe në tru si dhe nga sëmundjet e enëve të gjakut.

Pirja e çdo ditshme e pijes dietale të gazuar rrit rrezikun nga sëmundja e zemrës dhe e enëve të gjakut si dhe nga sulmi në zemër dhe në tru, ndërsa është e dëmshme edhe për mëlçi, zbulojnë studimet e reja.

Rezultatet e hulumtimeve tregojnë lidhjen e qartë ndërmjet pijeve të gazuara dietale dhe zemrës e enëve të gjakut, mirëpo vetë mekanizmi nuk është i njohur – shprehet drejtuesja e hulumtimeve, Dr. Hannah Gardener.

Pijet e gazuara me ëmbëltues artificial mund të shkaktojnë edhe sëmundjen e mëlçisë, ngjashëm me atë që e shkaktojnë alkoolizmi dhe diabeti.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS