Nëse e përdorni si duhet, brokoli është eliksir i përtëritjes

Edhe ju e dini se perimet më mirë është t’i hani të ziera, e disa të freskëta, e brokoli i takon këtij të dytit, sepse ngrohja termike ia dëmton enzimat, sidomos nëse zihet deri në fund. Prandaj, nevojitet ta konsumoni të papërpunuar ose të zier lehtë në avull.

Studimet tregojnë se brokoli është eliksir i përtëritjes. Është dëshmuar se ngadalëson plakjen, e me këtë rast është e pasur me nutriente që aq shumë i nevojiten organizmit të njeriut.

Studimi ishte kryer nga “The Washington University School of Medicine”, rezultatet janë publikuar te “Cell Metabolism”.

Sipas tyre, eksperti i bërë në minj, brokoli i freskët apo zier lehtas në avull, ofron enzima që parandalojnë grumbullimin e kilogramëve dhe në mënyrë të hatashme rregullon nivelin e sheqerit në gjak.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS